fbpx

Sekreti për të ngrënë më pak, ja kush është!

2-1-1-780x405.jpg

 

E vërteta është se humbja e kilogramëve të tepërt nuk është gjithmonë e lehtë dhe kërkon dietë dhe ushtrime fizike në të njëjtën kohë.

Kërkimet, megjithatë, kanë treguar se përveç ushqimit të duhur, ekziston edhe një sekret tjetër, i çuditshëm për të ngrënë më pak. Nuk ka të bëjë as me llojin e ushqimit apo ndonjë ushtrim.

Por, çfarë është kjo?

 

Sipas hulumtimit, kur njeriu ha në errësirë, nuk e sheh ushqimin e tij, si rezultat i së cilës nuk sekretohet pështyma dhe lëngjet gastrike, dhe kështu ushqimi është më i vështirë për t’u konsumuar.

Studimi përfshiu një eksperiment prej 90 personash me 50 sy të lidhur dhe 40 jo. Pjesëmarrësve, të cilët nuk kishin ngrënë dy orë para eksperimentit, u kërkua më pas të hanin tre tas me një sasi të matur akullore me qershi, karamel dhe vanilje për 15 minuta.

Ndërsa kalonte kjo kohë, studiuesit matën se sa akullore kishte mbetur dhe pyetën pjesëmarrësit se sa mendonin se kishin ngrënë. U zbulua se mesatarisht në grupin që secili pjesëmarrës pa se kishte ngrënë 116 gram, ndërsa në grupin me sytë e lidhur kishin ngrënë rreth 105 gram.

Në thelb, privimi vizual rrit sasinë që ne mendojmë se konsumojmë duke përdorur informacionin në kohë reale sesa kujtimet dhe pritjet.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303