fbpx

Serbët i vranë familjarët, historia e pilotit të parë të Ushtrisë së Kosovës

Kosova është bërë sot me Ushtrinë e saj, një hap themelor në shtendërtimin e saj. Bashkë me themelimin e ushtrisë kemi edhe gradimin e pilotit të parë të kësaj ushtrie. Ai do te jetë Afrim Zabeli.

Zabeli ka një histori të dhimbshme me luftën në Kosovë.  Forcat serbe i vranë të atin dhe vëllain në masakrën e Rezallës.

Zabeli është nga Skënderaj dhe shkollimin e ka kryer në Akademinë Ushtarake të Turqisë. Shndërrimi i FSK-së në ushtri është një lumturi e dyfishtë për Zabelin dhe historinë e tij dhimbshme të familjare.

Lër një koment