fbpx

Shkarkimi i Veliut, Albin Kurti: Qeveria nuk bie kurrë për një ministër

Kryeministri Albin Kurti ka folur në Kuvendin e Kosovës në lidhje me shkarkimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Agim Veliun. Ai tha se qeveria nuk bie kurrë për një ministër, nëse ai nuk është plan.

Qeveria për një ministër nuk bie kurrë. Përveçse ai ministër nuk është ministër. Nëse ai minstër nuk është plan. Dhe ky plan ka rënë. Për besë unë nuk kam qenë i vetëdijsëm se ky është plan. Por nëse qeveria e Kosovës për çështjen e gjendjes së jashtezakonshme ka dy qëndrime të ndryshme. Ju e dini se ish ministri më ka kritikuar dhe sulmuar në fushatë dhe akuzuar ndaj familjes dhe kurrë sja kam kthyer. Mirëpo për gjendje të jashtëzakonshme me dalë me ia mbaj zhagun presidentit dhe prandaj unë kam vepruar drejt dhe po të mos veproja do të ishte padrejtësi. Për të gjitha sulmet që më janë bërë nga një person se ka dasht koalicinin kurrë sjam kam kthyer.