Shkrumbohet një Pasuri Kombëtare

pyll1-1.jpg

Në orët e vona të mbrëmjes së djeshme një zjarr ka përfshirë pyjet në zonën e quajtur Përroi i Peshkut, zona pyjore Rrajcës në Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanicë.

Mësohet se zjarri ka përshkuar një sipërfaqe prej 7 ha ku ka prekur një pjesë të pyjeve të ahut të shpallura në Trashëgiminë Botërore UNESCO.

Për neutralizimin e zjarrit kanë ardhur në ndihmë edhe forcat e ushtrisë dhe punonjës të AdZM-ve Tiranë, Fier, Korçë, si dhe punonjës të Bashkis Prrenjas.

 

scroll to top