fbpx

Shoqet toksike dëmtojnë shëndetin! Ja si të kuptoni nëse dikush po ju “helmon” jetën

Ndonjëherë dashuria për dikë na verbon dhe nuk e kuptojmë nëse personin duhet ta mbajmë në jetën tonë apo ta largojmë sepse na sjellë negativitet.

Ndonjëherë e ndjejmë që dikush nuk na përshtatet, por mendojmë që do gjejmë një mënyrë për t’ i rregulluar gjërat. Miqësia toksike është një “JO”e madhe sepse na prish balancat dhe qetësimë emocionale.

Si ta kuptoni që një marrëdhënie është e tillë?! Nëse ju përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme do ta gjeni me siguri përgjigjen…

A është e besueshme miqësia juaj?

A ndihesh e pranuar për atë që je?

Të kritikon gjithmonë?

Të gjykon gjithmonë?

A je entuziaste kur shoqëroheni bashkë apo mërzitesh?

Keni interesa ndaj njëri/a -tjetrit/ës?

A është i/e lumtur për sukseset e tua?

A i mbështet vlerat e tua apo je gjithmonë në kërkim të aprovimit të tij/saj?

Të telefonon vetëm për të të folur rreth problemeve të tij/saj?

Pezmatohet për gjërat e bukura që të ndodhin?

A flet vetëm për veten kur jeni bashkë?

Atëherë? E kaloi testin?