fbpx

Shpëtohen nga anija shqiptare “Lissus” 73 emigrantë në detin Egje

Forcat Detare të Shqipërisë kanë marrë pjesë në një operacion të shpëtimit të emigrantëve në detin Egje. Anija “Lissus” u erdhi në ndihmë 73 emigrantëve në bordin e dy gomoneve në emergjencë.

Ushtarakët shqiptarë u angazhuan menjëherë dhe brenda pak minutave, 33 personat e njërës gomone u imbarkuan në bordin e anijes Frontex. Në gomone ndodheshin 19 burra, 6 gra dhe 8 fëmijë sirianë.

Ndërkohë që në një tjetër operacion “Lissus” shoqëroi një gomone me 40 emigrantë deri në imbarkim.

Lër një koment