fbpx

Skenari bombë/ Instituti i Shëndetësisë parashikon 1,306 viktima në Shqipëri

A picture taken on March 14, 2020, shows the empty main Boulevard of Tirana, amid the outbreak of COVID-19, the new coronavirus. - Albania has stepped up measures to contain the spread of COVID 19 and banned circulation of all cars (except ambulances and supplies) for three days and urged people to stay home as the number of infected people increased to 38. (Photo by Gent SHKULLAKU / AFP) (Photo by GENT SHKULLAKU/AFP via Getty Images)

Një parashikim i tmerrshëm është ai i publikuar nga Instituti amerikan për Matjet dhe Vlerësimin e Shëndetit.

AI parashikon që deri në Shqipëri në 1 tetor do të ketë 1,306 viktima nga Covid-19 në Shqipëri deri në muajin Tetor.

Ky institut ka bërë projeksione për mënyrën si do të vijojë situata e pandemisë për të gjithë shtetet e botës.

Sipas IHME në Shqipëri, numri më i lartë i viktimave nga koronavirusi në një ditë do të vijë në Shtator.