fbpx

Sondazhi/ besim i ulët ndaj vaksinimit

vacciness.jpg

Mosbesimi i njerëzve ndaj vaksinimit do të thotë se bota po bën hapa mbrapa në luftën ndaj sëmundjeve infektive vdekjeprurëse, të cilat mund të parandalohen.

Studimi më i madh global mbi qëndrimet ndaj imunizimit tregon se besimi është i ulët në disa rajone.

Analiza e Wellcome Trust përfshin përgjigjet nga më shumë se 140,000 njerëz në mbi 140 vende.

Organizata Botërore e Shëndetësisë liston hezitimin e vaksinave si një nga 10 kërcënimet më të mëdha për shëndetin global.

Sondazhi global zbulon numrin e njerëzve që thonë se kanë pak besim ose besim në vaksinimin.

Kur u pyetën nëse vaksinat ishin të sigurta:

79% “disi” ose “fuqimisht” u pajtuan

7% disi ose fuqimisht nuk u pajtuan

14% as nuk u pajtuan dhe as nuk u pajtuan

Kur u pyetën nëse ata besonin se vaksinat funksionojnë:

84% pajtohen ose me forcë ose disi

5% ose me forcë ose disi nuk pajtohen

12% as nuk u pajtuan dhe as nuk u pajtuan.

Ekzistojnë shumë prova shkencore se vaksinimi është mbrojtja më e mirë kundër infeksioneve vdekjeprurëse, si fruthi./real-news.tv/

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303