fbpx

Sonte mund të shihni eklipsin e fundit diellor të vitit

solar-eclipse.png

Njerëzit që jetojnë në pjesë të Evropës, Azisë, Australisë dhe Afrikës do të kenë mundësi të shohin eklipsin diellor më 26 dhjetor.

Një eklips total diellor ndodh kur Hëna kalon drejtpërdrejt midis Tokës dhe Diellit, duke bllokuar plotësisht dritën e diellit.

Gjatë një eklips diellor unazor si ky, Hëna nuk e mbulon plotësisht diellin ndërsa kalon, duke lënë një unazë të ndritshme të dritës së diellit rreth saj.

Sipas NASA-s, një eklips unazor mund të ndodhë vetëm në kushte specifike. Hëna duhet të jetë e re, që do të thotë se është në fazën e parë hënore.

Ose është larg nga Toka në orbitën e saj eliptike, duke u shfaqur më e vogël në qiell sesa zakonisht.

Eklipsi i plotë do të ndodhë në fillim të ditës pas Krishtlindjes për ata që mund ta shohin atë, kjo përkthehet në 10:34 p.m. në ditën e Krishtlindjes në Bregun Lindor dhe 7:34 p.m. në perëndim.

Sidoqoftë, do të jetë i dukshëm nga pjesë të Indonezisë, Indisë Jugore, Omanit dhe Arabisë Saudite. Dhe nëse nuk jeni në ato vende?  Njerëzit në pjesë të tjera të botës mund ta shikojnë tërë ngjarjen në internet. Transmetime të drejtpërdrejta janë të disponueshme në të YouTube.

Konsiderojeni atë një dhuratë për Krishtlindje nga universi: një eklips diellor, fundi perfekt i festës.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303