fbpx

Spanja shpall 10 ditë zi kombëtare për 27 mijë viktimat e Covid-19

Qeveria në Spanjë ka shpallur 10 ditë zi kombëtare për 27 mijë viktimat nga Covid-19.

Kështu, flamujt në ndërtesat publike do të ulen në gjysmë shtizë duke nisur nga sot deri më 5 qershor.

Përmes një postimi në Twitter, kryeministri Spanjoll Pedro Sanchez tha se 10 ditë është periudha më e gjatë që është është mbajtur zi kombëtare në historinë e demokracisë në vend, në të cilën të gjithë do të shprehin pikëllimin dhe do mbajnë homazhe për ata që kanë humbur jetën.

Spanja është një ndër vendet më të të prekura nga Covid-19.