Statuti, Basha: Ja kush do përzgjedhë kandidatët për deputetë

basha-3-770x439.jpg

Pas një takimi me përfaqësues të Partisë Konservatore britanike kryedemokrati Lulzim Basha deklaroi se PD ka miratuar procesin për përzgjedhjen e kandidatëve deputetë.

Në një deklaratë për gazetarët nga jashtë selisë blu, Basha tha se PD që prej muajt prill ka miratuar statusin për këto përzgjedhje duke u mbështetur tek integriteti dhe vlerat morale.

“I urdhëroj mirëseardhjen dy zotërinjve. PD prej prillit ka miratuar në statutin e saj një proces të përzgjedhjes së kandidatëve për deputet që e kalon vendimmarrjen tek anëtarësia e PD. Po ashtu ka vendosur po në këtë statut garancitë që kandidatët të jenë njerëz me integritet dhe vlera të larta morale dhe përkushtim ndaj vlerave për të cilat qëndron PD, demokracisë e lirisë. Sot demokracia shqiptare ndodhet në një krizë të thellë. Qytetarët shqiptarë shohin se përfaqësohen nga njerëz në Kuvend që s’kanë lidhje me partitë politike, siç është organizuat e Rilindjes, ku në mesin e saj gjendjen biznesmen me kredencialë të dyshimta. Kjo duhet të marrë fund. Që të marrë fund PD po kontribuon në dy drejtime. Në procesin e dekriminalizmit, dhe përmes propozimit tonë për vettingun e politikanëve, përmes vet reformës së politikës, reformës zgjedhore dhe të partive politike. Kemi hedhur hapin konkret të ndryshimit statutor dhe po marrim përvojën më të mirë në botë, për seleksionim të kandidaturave”, tha Basha.

scroll to top