Studim/Ja arsyeja pse çiftet rikthehen pas ndarjes

Rreth 50 për qind e çifteve kthehen përsëri pas ndarjes, dhe një studim i ri sugjeron se arsyeja është se ato ishin mëdyshje në lidhje me ndarjen.

Disa njerëz mund të bindin veten se ka argumente për t’u kthyer së bashku. Universiteti Shtetëror i Kansasit në studim në 2013 zbuloi se çiftet që u kthyen së bashku, supozonin se partneri i tyre kishte ndryshuar për mirë ose se ata do të ishin më mirë në komunikim.

Studiuesit nga Universiteti i Utah dhe Universiteti i Torontos pyetën njerëzit se pse ata mund të duan të qëndrojnë ose të lënë marrëdhëniet e tyre. Arsyet ishin optimizmi (duke shpresuar që partneri do të ndryshojë), investime emocionale në marrëdhënie, detyra familjare dhe frikë nga pasiguria që do të pasojë. Shumica e njerëzve (66 përqind) thanë se donin të qëndronin për shkak të intimitetit dhe varësisë që kishin zhvilluar me partnerin e tyre me kalimin e kohës.

Nga ana tjetër njerëzit që dëshirojnë të lënë një marrëdhënie përmendin distancën emocionale, një shkelje të besimit dhe papajtueshmëri të përgjithshme (luftime të shpeshta). Dhe më shumë se një e treta-38 për qind, donin të largoheshin për shkak të jobesnikërisë. Përkundër ndjenjave negative, 49 për qind e atyre që mendonin të largoheshin ende kishin ndjenja. Studiuesit theksojnë se gjetjet përputhen me realitetin se rreth 50 përqind e çifteve të ndara përsëri kthehen së bashku.

Studiuesit gjithashtu theksojnë se një ndarje shpesh është më e vështirë për personin që e bën atë për shkak të dyshimit që mbetet në vendim. Kjo shpjegon pse shumë çifte rilidhin pas një ndarjeje. /real-news.tv/