fbpx

“Të zbukurosh dyshemenë me monedha”

Ato mund të jenë monedha më pak të vlefshme, por kjo nuk do të thotë se ato nuk mund të shkëlqejnë.

Edhe monedhat e ndyra, të errëta dhe të vjetra ende kanë një vlerë. Dhe me pak ngjitës, këto copa bakri mund të krijojnë vërtet diçka të vlefshme.

Në vitin 2015, Kelly Graham, pronare e dyqanit Etsy Camias Jeëelry Designs, dekoroi dyshemenë e saj duke përdorur 7.500 monedha reale.

Graham përdori faqen e dyqanit të saj në Facebook për të kujtuar dyshemenë e saj tani 5-vjeçare (dhe akoma plotësisht e paprekur), që kishte krijuar vite më parë. “Me pak fjalë, dyshemeja me monedha ishte një projekt argëtues, të cilin e përfundova në vitin 2015”, shkruan ajo.

Duke përdorur monedha vjetra dhe të reja, Graham rregulloi secilën monedhë për të krijuar në dyshemenë e saj një mozaik të larmishëm. Pasi ngjiti secilin cent në vend, ajo rregulloi më tutje dyshemenë.

Postimi përmblodhi mbi 136 mijë reagime në Facebook dhe mbi 15 mijë komente pasi përdoruesit linin shënime lavdërimesh si dhe disa pyetje. Graham zbuloi që nga fillimi deri në fund i gjithë projektin mori rreth 3 javë kohë.