fbpx

Telefonia dhe Interneti, shpresë për personat qe vuajnë nga zorra e irrituar

0_IBS.jpg
Sindroma e zorrës së irrituar prek midis 10% -20% të popullsisë. Është një shkak i shqetësimit të madh, madje edhe aftësisë së kufizuar dhe ditëve të humbura të punës.

Simptomat përfshijnë kapsllëk dhe diarre. Nuk ka shërim, dhe njerëzit me gjendje shpesh kanë flakje të përsëritura. Jeta e tyre mund të qeveriset nga IBS.

Trajtimi i zakonshëm përfshin ruajtjen e një stili jetese të shëndetshëm, vëmendjen ndaj dietës dhe ilaçeve siç janë laksativët dhe antispazmatikët. Terapia njohëse e sjelljes ballë për ballë ndihmon, por është e vështirë të futesh në NHS, dhe disa njerëz e kanë të vështirë të marrin pjesë në emërime.

Opsionet, të tilla si terapia në internet dhe telefonia mund të ndihmojnë në tejkalimin e këtyre pengesave, por efektiviteti i tyre për IBS ende nuk është provuar.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303