fbpx

Tre gabime që e bëjnë makinën të konsumojë më shumë benzinë ​

Screenshot_19-8.jpg

Të gjithë duan më të mirën për makinën e tyre dhe kujdesen për të që të mos shfaqë dëmtime ose ndonjë problem tjetër të vogël. Sidoqoftë, ne shpesh bëjmë gabime që nga njëra anë, na kushtojnë benzinë ​​dhe nga ana tjetër bëjnë që makina të konsumohet. Zbuloni disa prej tyre:

* Shtypni shpesh frenat

E vetmja gjë që do të ndodhë kur shtypni shpesh frenat (edhe kur nuk ju nevojitet) është konsumimi i frenave dhe jastëkëve.

* Mbajeni levën e ingranazhit në mënyrë të panevojshme

Pesha e dorës ushtron presion mbi bazat e kutisë së shpejtësisë dhe kohëmatësit, duke shkaktuar konsum të brendshëm.

* Ju keni shumë gjëra të ngarkuara përgjithmonë në makinë

Ky është një zakon që shumica e shoferëve bëjnë dhe që është një barrë për konsumin e karburantit, prandaj duhet t’i rralloni sa më parë.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303