fbpx

Trondit me detajet që nxjerr media e njohur amerikane: Ja çfarë po përgatit mafia italiane për Shqipërinë

800-0-60e32ebcc5420.jpg

Marrëdhëniet midis mafieve italiane dhe shqiptare janë në zhvillim të vazhdueshëm. “Toka e Shqiponjave” tashmë është kolonizuar pjesërisht nga mafiet italiane. Kolonizimi nuk synon si transferimin e grupeve kriminale në atë zonë, por si bashkëpunim midis mafive që ndajnë interesa të ngjashëm, veçanërisht pas zhvillimeve të ardhshme ekonomike që priten për Shqipërinë.Hyrja e ardhshme e Shqipërisë në Bashkimin Evropian, për shembull, do të jetë një mundësi e shkëlqyeshme investimi për të dy mafiat. Roli dominues i krimit shqiptar në trafikun e drogës në Itali ka krijuar lidhje gjithnjë e më intensive midis dy organizatave kriminale, jo vetëm në tregun e drogës.Në Itali, niveli i rrezikut kriminal të mafive shqiptare i vendos ata në vendin e parë midis mafive të huaja, të ndjekura nga ato nigeriane, kineze dhe evropiano- lindore, ruse, rumune dhe bullgare. Në frontin e trafikut të drogës, shqiptarët janë tani një garanci, si furnizues të lëndëve të para, ashtu si korrier dhe tregtar të drogës, pasi janë vendosur në vende të ndryshme evropiane dhe kanë krijuar marrëdhënie të qëndrueshme me trafikantët e drogës në çdo pjesë të globit. Pozicioni i favorshëm gjeografik i Shqipërisë ofron një lidhje të drejtpërdrejtë me Italinë, prandaj, edhe për këtë arsye, krimi i organizuar italian ka shumë biznese të përbashkëta me atë shqiptar.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303