Tronditet bota: Kina po kryen nxjerrje masive të organeve nga muslimanët!

Një grup që po heton marrjen e organeve nga pakica muslimanë në Kinë, tha në një mbledhje të tensionuar të Këshillit të të Drejtave të Njeriut të Kombeve të Bashkuara se qeveria kineze po merrte zemra, veshka, mushkëri dhe lëkurë nga grupe, duke përfshirë myslimanë Ujgure

Kina ka mohuar të kryejë nxjerrjen  masive të organeve në çdo rrethanë.

Duke iu drejtuar përfaqësuesve të KB, një avokat për Tribunalin e Kinës, Hamid Sabi, tha që grupi kishte prova të nxjerrjes së organeve.

Sabi tha se grupi kishte zbuluar se Kina po kryente “krime kundër njerëzimit” duke nxjerrë organe nga pakicat fetare si Uighurs dhe anëtarët e Falun Gong, e cila është ndaluar dhe persekutuar gjerësisht nga qeveria kineze.

Sabi po paraqiste prova nga raporti përfundimtar i gjykatës, botuar në qershor, i cili zbuloi se një “numër shumë i konsiderueshëm” i të burgosurve “u vranë me porosi” nga qeveria kineze.Ata ishin “prerë të hapur ndërsa ishin akoma të gjallë për të marrë veshkat, mëlçitë, zemrat, mushkëritë, kornea dhe lëkurën dhe për ti vendosur në shitje më pas”, thuhet në raport.

Sabi i tha këshillit të KB të martën se përpjekjet e Kinës përfshinin “qindra mijëra viktima”, duke e përshkruar atë si “një nga mizoritë më të këqija në masë të këtij shekulli”.

Sabi përfundoi duke thënë se është detyrë e organeve ndërkombëtare si KB të hetojnë gjetjet e gjykatës “jo vetëm në lidhje me akuzën e mundshme të gjenocidit, por edhe në lidhje me krimet kundër njerëzimit”