Trump akuzon ish-shefin e FBI-së për tradhti

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka paralajmëruar se zyrtarët kryesorë të përfshirë në hetimin e Rusisë u përfshinë në sjellje “tradhtare”.

Trump shkroi në Twitter se ish-drejtori i FBI-së, Andrew McCabe, libri i ri i të cilit merret me ndikimin e supozuar të huaj ndaj presidentit dhe zëvendësi i tanishëm i prokurorit të përgjithshëm Rod Rosenstein, i cili nisi hetimin e këshillit të posaçëm, “duket se kanë planifikuar një veprim shumë të paligjshëm dhe janë kapur në të”.

Në një intervistë për CBS, McCabe, i cili u shkarkua nga FBI vitin e kaluar, e përshkroi Rod Rosenstein, zëvendësprokurorin e Përgjithshëm, si person që hapi mundësinë për t’u thirrur në amendamentin e 25-të me qëllim të largimit të Trump nga zyra.

Trump tha se “kjo ishte policë e sigurimit jo ligjore dhe e pabesë”./real-news.tv/