fbpx

Uragani ‘përbindësh’ në detin Mesdhe, kalon pranë Shqipërisë më 18 tetor

urangan.png

Sipas agjencisë Meteorologjike të Athinës, po krijohet një uragan në detin Mesdhe, i cili do të prekë të gjithë zonën detare deri në jug të detit Jon.

Sipas mediave greke dhe turke, rruga që do të përshkrojë uragani do të prekë më së shumti Greqinë dhe Turqinë, duke shkaktuar më shumë dëme në këto shtete.

Mediat turke kanë shkruar se sipas parashikimeve, uragani pritet të shoqërohet me erëra me shpejtësi deri në 200 km/h.

Agjensitë meteorologjike kanë treguar se pritet që 18 shtatori ko të jetë kulmi i forcës së uraganit.

Sipas parashikimeve që kanë bërë meteorologët, trajektorja e Uraganit do të jetë përmes Mesdheut duke ardhur deri në jug të detit Jon, dhe më pas për në Greqi dhe Turqi duke shmangur kështu Shqipërinë.

 

 

Burimi: Gazetareforma.com

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303