fbpx

VIDEO / Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit bën veprimin simbolik, policët filmojnë

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit nuk e lë të harrohet çështjen e Teatrit. Në pamjet e mëposhtme shikoni se si një përfaqësi e tyre mbrëmjen e sotme brenda rrethimit të truallit ku më parë ngrihej Teatri Kombëtar dhe kanë ngritur Flamurin Kombëtar të rrëzuar ditën e shembjes së Teatrit më 17 maj, flamur që mbeti nën rrënoja e u mor nga artistët.

Ata thonë se duan ta ngrenë pikërisht aty ky ishte flamurin kombëtar.

Artistët thonë se kanë hyrë për të mbjellë tre pemë: Një për Teatrin e shembur, 1 për Evropën dhe një për SHBA-të. Mbjellja e pemëve është simbolikë që kujton 30 vjetorin e hyrjes së shqiptarëve në ambasadat e huaja.

Por ajo që tërhoqi vëmendjen tjetër ishte edhe veprimi i policisë. Ata thjesht kanë filmuar se ç’po ndodhte