fbpx

Video/ Policia ndëshkon brenda 4 ditëve 167 prindër të ‘papërgjegjshëm’

Blutë bëjnë me dije se vetëm përgjatë katër ditëve të fundit, nga strukturat e policisë rrugore në kryeqytet, në funksion të kontrolleve policore parandaluese, janë konstatuar dhe proceduar administrativisht 167 drejtues mjetesh dhe persona përgjegjës për mbikëqyrjen e fëmijëve, nga të cilët 20 prej tyre u është pezulluar leja e drejtimit, pasi është verifikuar se transportonin fëmijë në moshë jomadhore, pa vendosur rripin e sigurisë apo sistemet e fiksimit.

Gjithashtu, janë verifikuar dhe proceduar administrativisht 58 drejtues mjetesh për transport pasagjerësh mbi kapacitetin e lejuar, si dhe janë vendosur 1 800 masa të tjera administrative, kryesisht për ndalim qëndrimi dhe mosdhënie përparësie ndaj këmbësorëve pranë shkollave dhe institucioneve të tjera arsimore.

TiranëMe gjithë fushatën mediatike sensibilizuese, të zhvilluar nga Policia e Shtetit, para nisjes së sezonit të ri shkollor, kontrollet policore dhe konstatimet e rrugorëve të kryeqytetit, tregojnë se ende shumë drejtues mjetesh, kryesisht të mjeteve të përdorimit vetjak, me drejtues prindër apo të afërm të fëmijëve, nuk i sigurojnë fëmijët me rripin e sigurisë dhe sistemet e fiksimit, siç parashikohet në dispozitat ligjore të Kodit Rrugor Shqiptar.Sjellja e tyre shkakton jo vetëm pasoja ligjore për drejtuesit apo personat përgjegjës për mbikëqyrjen e fëmijëve në moshë jomadhore, por ekspozon ndjeshëm këta të fundit ndaj rrezikut dhe pasojave që mund të vijnë si rezultat i përfshirjes në aksidente rrugore. Vetëm përgjatë katër ditëve të fundit, nga strukturat e policisë rrugore në kryeqytet, në funksion të kontrolleve policore parandaluese, janë konstatuar dhe proceduar administrativisht 167 drejtues mjetesh dhe persona përgjegjës për mbikëqyrjen e fëmijëve, nga të cilët 20 prej tyre u është pezulluar leja e drejtimit, pasi është verifikuar se transportonin fëmijë në moshë jomadhore, pa vendosur rripin e sigurisë apo sistemet e fiksimit.Gjithashtu, janë verifikuar dhe proceduar administrativisht 58 drejtues mjetesh për transport pasagjerësh mbi kapacitetin e lejuar, si dhe janë vendosur 1 800 masa të tjera administrative, kryesisht për ndalim qëndrimi dhe mosdhënie përparësie ndaj këmbësorëve pranë shkollave dhe institucioneve të tjera arsimore.#ParandaloPasojat#NdiqKëshillatLigjore#PërNjëTransportTëSigurtë

Geplaatst door Policia e Shtetit op Vrijdag 20 september 2019