fbpx

Zbardhet mbledhja, zhbllokohen emërimet në “Kushtetuese”

Pak minuta më parë janë zbardhur vendimet e Këshillit të Emërimit në Drejtësi.

KED ka vendosur të krijojë një grup pune për emërimet në Gjykatën Kushtetuese, bazuar në rekomandimet e Komisionit të Venecias.

Gjithashtu është njoftuar se  grupi i punës përbëhet nga Saida Dollani dhe Marsida Xhaferllari.

Ndërkohë, është përmbyllur procesi për dy vakancat e përkohshme, ndërsa vakanca e tretë që i takon presidentir Ilir Meta nuk është përfunduar.