Zgjedhjet presidenciale në SHBA/Biden dhe Warren në debat publik

Pretendentët kryesorë demokratë për Shtëpinë e Bardhë, Joe Biden dhe Elizabeth Warren, do të ndajnë skenën për herë të parë në një debat publik në Houston.

Debati i tretë në garën për të gjetur një kundërshtar për presidentin republikan Donald Trump në zgjedhjet e nëntorit 2020, do të sjellë në vëmendje ndarjet ideologjike të partisë.

Shtatë demokratë të tjerë gjithashtu do të marrin pjesë si të gjithë kandidatët për votim më të lartë të partisë sheshi për herë të parë.

Debatet e hershme në qershor dhe korrik u ndanë për dy netë për të dëgjuar 20 kandidatë. Por partia ashpërsoi kriteret e kualifikimit për të fituar dhe u vendos t’i jepej më shumë vëmendje kandidatëve kryesorë.

Dy raundet e para të debateve kanë qenë polemikë. Biden ra nën sulme të përsëritura të udhëhequra nga senatorët Harris dhe Booker për të dhënat e tij mbi garën dhe reformën në drejtësi penale dhe pikëpamjet e tij për kujdesin shëndetësor./real-news.tv/