Zuckerberg do të dëshmojë para Komitetit të Shërbimeve Financiare

Shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg, do të dëshmojë para Komitetit të Shërbimeve Financiare të SHBA në 23 tetor pasi kompania përballet me kontrolle më të mëdha nga ligjvënësit amerikanë.

Zuckerberg do të dëshmojë në seancën dëgjimore “Një ekzaminim i Facebook dhe ndikimi i tij në shërbimet financiare dhe sektorët e strehimit.”

Kjo do të jetë paraqitja e tij e parë para një komiteti të kongresit amerikan që nga prilli i vitit 2018 edhe pse muajin e kaluar ai ishte në Capitol Hill për t’u takuar privatisht me disa ligjvënës.

Facebook konfirmoi se Zuckerberg do të dëshmojë në Komitet. Kompania më e madhe në botë e rrjeteve sociale përballet me kontrolle nga ligjvënësit, Komisioni Federal i Tregtisë dhe një grup i avokatëve të përgjithshëm./real-news.tv/