fbpx

Administrata Trump, fond prej 250 miliardë dollarësh asistence për biznesin e vogël amerikan

Sekretari i Thesarit, Steven Mnuchin tha se ai ka folur me udhëheqësit e kongresit për të siguruar një fond prej 250 miliardë dollarësh shtesë për programin e kredisë për biznesin e vogël amerikan.

Mnuchin tha se ai bisedoi me udhëheqësin e shumicës së Senatit Mitch McConnell, Udhëheqësin e Minoriteteve të Senatit Schumer, Kryetarin e Dhomës Nancy Pelosi dhe Drejtuesin e Minoriteteve të Shtëpisë Kevin McCarthy, për të siguruar fondet.

Kongresi në fund të muajit të kaluar miratoi një program kredie për biznesin e vogël prej 350 miliardë dollarësh, si pjesë e një projektligji më shumë se 2 trilion dollarë stimulues që synojnë të ndihmojnë ekonominë të rikuperohet nga pandemia.