“Agjëroni 16 orë”. Nutricionistja zbulon kush nuk duhet të dëgjojë këshillën e Ramës

Nutricionistja Rolina Naco ka deklaruar në një lidhje telefonike në emisionin “Vila 24” se sugjerimi I Kryeministrit Rama që të hani dy herë në ditë dhe agjëroni 16 orë, nuk duhet ndjekur nga të gjithë. Në një komunikim me Skype gjatë emisionit “Vila 24” në Neës 24, Naco tha se diabetikët, gratë shtatzëna por edhe ata që vuajnë nga ndonjë sëmundje kronike duhet të hanë më shpesh, por në sasi të vogla.

“Grave shtatzëna, diabetikëve por edhe të sëmurëve kronikë nuk do iu këshilloja skemën e të ngrënit dy herë në ditë”,- thotë Naco.

Në këtë perudhë ajo këshillon të konsumohen sa më shumë fruta dhe perime.

“Hani sa më shumë fruta dhe perime, te paktën 10 porcione me fruta dhe perime në ditë. Konsumoni erëzat në sasi të konsiderueshme, të kemi një sasi kripërash, mineralesh dhe vitaminash të balancuara. Në darkë të mundohemi të ulim kaloritë, një supë me perime mjafton. Diabetikët në v ecanti duhet të minimizojnë kaloritë e tepërta”,- tha ajo.