fbpx

BE heq nga “lista gri” Shqipërinë

Bashkimi Evropian ka hequr shtatë vende nga “lista gri” e pastrimit të parave, mes tyre edhe Shqipërinë.

Në një deklaratë për mediat ministrat e Financave të bllokut të BE-së, thanë se: “Shqipëria, Kosta Rika, Mauritius, Serbia dhe Zvicra kanë zbatuar përpara afatit të tyre të gjitha reformat e nevojshme për të përmbushur politikën e qeverisjes së mirë të taksave të BE.”

Gjithashtu nga “lista gri” kanë dalë edhe Emiratet e Bashkuara Arabe, Ishujt Marshall dhe Zvicra.