Brexit/Merkel optimiste: Ende mund të arrihet një marrëveshje

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, është shprehur optimiste se ende mund të arrihet një marrëveshje mes Britanisë së Madhe dhe Bashkimit Evropian në lidhje me Brexit.

Gjatë një fjalimi në Dhomën e Ulët të parlamentit gjerman, Merkel shprehu bindjen se janë të gjitha mundësitë për të arritur një marrëveshje në mënyrë të koordinuar.

Edhe pse deklaroi se Gjermania është e përgatitur edhe për Brexit pa marrëveshje, Merkel deklaroi se qeveria gjermane do të angazhohet deri në ditën e fundit që të arrihet  një marrëveshje mes Britanisë dhe BE.