Erëra të forta në portet detare gjatë fundjavës

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka publikuar një njoftim në lidhje me situatën në porte gjatë kësaj fundjave.

Në lajmërim theksohet se të gjithë pronarët e mjeteve detare dhe operatorët e porteve duhet të marrin masa lidhur me stuhitë që parashikohen dhe erërave të fuqishme në bregdet.

Pritet që në datat 1, 2 dhe 3 shkurt bregdeti të përfshihet në erëra të forta.

Ja njoftimi i plotë:

Drejtoria e Përgjithshme Detare informon Lundërtarët dhe pronarët e mjeteve detare, operatorët në portet e RSH dhe hapësirën detare, që ditën e premte, të shtunë dhe të diel, me konkretisht në datat 1 , 2 dhe 3 shkurt 2019, bregdeti ynë do të përfshihet nga erëra me drejtim nga Jug-JugLindje dhe forca e detit 7 shkalla Boufort në det të hapur.
Ju lutemi të gjithë subjekteve që operojnë në fushën e detarisë të marrin masa për sigurimin e mjeteve në porte dhe të rritet shkalla e gatishmërisë së ekuipazhit në mjete./real-news.tv