Filmi shqiptar në Festivalin e Kanës

Filmi shqiptaro-francez “The Van”(Furgoni) është përzgjedhur për t’u nominuar në kategorinë “Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër”.

Regjia e Erenik Beqirit, nën interpretimin e protagonistëve Arben Bajraktari dhe aktori francez Phénix Brossard.

“The Van” i rezistoi klasifikimit  u bë pjesë e listës së mëposhtme:

The Van – Erenik Beqiri (Shqipëri/Francë)
Anna – Dekel Berenson (Ukrainë/Izrael/Mbretëri e Bashkuar)
The Jump – Vanessa Dumont, Nicolas Davenel (Francë) (dokumentar)
The Distance Between Us and the Sky – Vasilis Kekatos (Greqi/Francë)
All Inclusive – Teemu Nikki (Finland)
Who Talks – Elin Övergaard (Suedi)
And Then the Bear – Agnès Patron (Francë) (film i animuar)
Butterflies  – Yona Rozenkier (Izrael)
Monster God – Agustina San Martín (Argjentina)
White Echo – Chlow Sevigny (Shtetet e Bashkuara të Amerikës)
The Nap – Federico Luis Tachella (Argjentina)

“Krenar që jemi shqiptarët e parë që marrim pjesë në garën zyrtare.” – shkruan regjisori.

Regjisori Erenik Beqiri ka realizuar edhe disa filma të tjerë me metrazh të shkurër, si “Bon Appetit”, “Alphonso”, “Parate”.Festivali i 72 i Filmit në Kanë do të mbahet më 14 – 25 maj. /real-news.tv