fbpx

Foto edhe nga Shqipëria, kur të gjithë bëheshin gati për “Fundin e Botës”

Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, globi do të futej në një rivalitet tjetër, mes blloqeve më të mëdha, siç ishte Lufta e Ftohtë.

Blloku lindor i udhëhequr nga Bashkimit Sovjetik dhe ai perëndimor nën drejtimin e SHBA-ve investuan në armë të shkatërrimit në masë duke e bërë të sigurt neutralizimin e kundërshtarit por edhe të botës nëse do të kishte një Luftë të Tretë Botërore, shkruan Albeu.com.

Dailymail ka listuar disa vende që sipas saj po përgatiteshin për “luftën e fundit”, mes të cilëve renditet edhe Shqipëria me bunkerët e saj të famshëm.

Në galërinë e mëposhtme mund të ndiqni disa nga fotot më pikante të zgjedhura nga britanikja:

20137366-7610049-In_response_to_the_US_Space_Shuttle_programme_the_Soviet_Union_d-a-15_1572708967013-640x426 20137368-7610049-Over_5_000_Mi_2_helicopters_were_built_in_Poland_after_1961_Thes-a-8_1572698889489-640x426 20137374-7610049-Long_Range_Aviation_was_the_arm_of_the_Soviet_Air_Force_responsi-a-4_1572698889271-640x427 20176614-7610049-Stripped_down_wrecks_of_what_appear_to_be_Foxtrot_class_submarin-a-1_1572698888992-640x420 20176694-7610049-In_the_shadow_of_Albania_s_Accursed_Mountains_lie_these_concrete-a-13_1572708966831-640x426 20176782-7610049-image-a-142_1572002728422-640x426 20177060-7610049-The_Bloodhound_surface_to_air_missile_entered_service_in_1958_an-a-2_1572698889127-640x426
<
>