INSTAT/ Ngadalësohet rritja ekonomike në Shqipëri

INSTAT ka publikuar një raport ku tregon se në Shqipëri gjatë tremujorit të fundit të vitit 2018, ekonomia ka pësuar tronditje.

Kjo do të thotë që ritmi i rritjes ekonomike ka nisur të bie.

Mendohet se rënia e prodhimit të energjisë është një ndër faktorët kyç të rënies ekonomike në vend.

Por pavarësisht rënies së prodhimit të energjisë, disa sektorë të tjerë kanë arritur të kontribuojnë në ekonominë e vendit.

Ato janë pikërisht bujqësia, industria, tregtia si dhe transporti./real-news.tv