Ja si të parandaloni rënien e flokëve

Ka shumë gjëra që mund të bëni për të ngadalësuar ose për të ndaluar rënien e flokëve. Por ajo çfarë bëni ndikon në rënien e tyre.

Kjo dukuri është normale por nëse ajo bëhet shumë e shpeshtë, atëherë duhet ta vizitoni mjekun.

Mjeku është në gjendje të diagnostikojë nëse humbja e flokëve është shkaktuar nga gjëra të tilla si problemet tiroide, stresi, infeksionet e kokës, alopecia androgenike ose thjesht plakja.

Ne po ju paraqesim disa metoda dhe gjëra që duhet bërë për të parandaluar rënien.

Dieta

Konsumoni proteina, vitamina A, vitaminë D dhe të tjera ushqime të shëndetshme

Kujdesi ndaj flokëve

Larja e rregullt

Aplikoni vaj kokosi në flokët tuaj

Lyeni flokët me vaj ulliri

Mos përdorni kimikate në flokë