KLP kërkoi hetim për prokurorin Ndoj, Arta Marku bën lëvizjen e parë

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka bërë sot një kërkesë për nisjen e një hetimi disiplinor ndaj prokurorit Arjan Ndoji.

Pas kësaj kërkesë ka ardhur edhe reagimi i Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme, Arta Marku.

Në një njoftim për mediat, Prokuroria e Përgjithshme bën me dije se ka nisur verifikimi i fakteve për rastin e prokurorit Arjan Ndoja.

Prokurori i  Përgjithshëm  znj. Arta Marku prej ditës së djeshme  dt 05.11.2019  ka filluar verifikimin e fakteve të bëra publike në rastin e prokurorit Arjan Ndoja. Verifikimet konsistojnë  në mbledhjen e të dhënave  për shkeljen e rregullave të papajtueshmërisë  me funksionin e magjistratit, parashikuar në nenin 103 shkronja “a” të ligjit 96/2016  “Për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve  në Republikën e Shqipërisë”./