fbpx

Ky është modeli më i shitur i makinës në botë

10639-191121VW100327.jpg

Titulli i modelit më të shitur në botë shkon në drejtim të Toyota dhe Corolla legjendare e saj.

Në  Evropë Renault Clio më i shitur, i ndjekur nga VW Golf.

Modeli më i shitur në histori arriti 1,483,120 njësi të shitura vitin e kaluar, që është më mirë se modeli kombëtar amerikan, Ford-i F-Series.

Toyota është përsëri në vendin e tretë, modeli RAV4 SUV.

Të dhënat u botuan në Carinsurance.ae, e cila vendosi të ofrojë një përgjigje në lidhje me modelin më të shitur në secilin prej tregjeve botërore. Ata kanë krijuar një hartë të përshtatshme dhe shoqërohet me të dhëna përmbledhëse për më shumë se 100 vende të botës.

5 modelet më të shitura në botë në vitin 2020
Toyota Corolla 1,483,120
Ford F seri 1,070,406
Toyota RAV4 966,971
Honda CR-V 824,897
Honda Civic 817,902

Toyota është gjithashtu më e suksesshmja nëse shikohet numri i vendeve ku modeli i saj është më i popullarizuari. Sigurisht, ky është Hilux, dhe ai është sundimtari i padiskutueshëm në 17 vende të botës, veçanërisht në vendet e hemisferës jugore. Pranë saj është një tjetër Toyota. Ajo është Land Cruiser i cili është numri 1 në dhjetë vende të botës dhe është veçanërisht popullor në Lindjen e Mesme.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303