Netanyahu zotohet ta aneksojë Bregun Perëndimor

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, është zotuar të aneksojë një pjesë të okupuar të Bregut Perëndimor në kufirin me Jordaninë nëse ai votohet përsëri në detyrë javën e ardhshme.

Netanyahu tha që ai do të zbatonte “sovranitetin e Izraelit mbi Luginën e Jordanit dhe pjesën veriore të Detit të Vdekur”.

Një veprim i tillë do të pranohej për partitë e krahut të djathtë, nga të cilat ai varet për të formuar një koalicion, por kundërshtohet ashpër nga palestinezët.

Izraeli ka pushtuar Bregun Perëndimor që nga viti 1967, por kishte ndaluar aneksimin.

Palestinezët pretendojnë të gjithë Bregun Perëndimor për një shtet të ardhshëm të pavarur. Netanyahu ka këmbëngulur edhe më parë që Izraeli të mbajë gjithmonë një prezencë ushtarake në Luginën Jordan për qëllime sigurie./real-news.tv/