fbpx

Preu dorën për të përfituar 1 milionë euro nga sigurimet shoqërore, dënohet 22-vjeçarja

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Slloveni. Një vajzë është shpallur fajtore pasi preu qëllimisht dorën e saj për të përfituar nga sigurimet shoqërore.

Një gjykatë në kryeqytetin Ljubljana zbuloi se 22-vjeçarja Julija Adlesic, kishte marrë pesë polica sigurimi në vitin para dëmtimit të saj dhe kishte pohuar se ndodhi ndërsa priste dru.

Adlesic priti të fitonte më shumë se 1 milionë euro €, mirëpo, duket se gjithçka i shkoi keq dhe tani po përballet me dy vjet burg, ndërsa i dashuri i saj është dënuar me tre vjet burg, shkruan BBC.

Adlesic dhe një numër i të afërmve u arrestuan në 2019 pasi ajo arriti në spital me dorën e prerë. Ndërkohë gjykata zbuloi se ajo dhe i dashuri i saj kishin lënë qëllimisht dorën e prerë në vend që ta sillnin me vete për të siguruar që ishte një incident. Sidoqoftë, autoritetet e morën atë në kohë për ta qepur përsëri.

Prokurorët thanë se i dashuri i gruas kishte bërë gjithashtu kërkime në internet për duar artificiale ditë më pare dhe kjo ishte një provë se lëndimi ishte i qëllimshëm.

Gjatë gjithë gjyqit, Adlesic kishte mohuar të kishte prerë me dashje dorën e saj.