32.5 C
Tirana
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

TË FUNDIT

Si arrijnë të na hakerojnë telefoninë dhe si mund të mbrohemi

spot_img

Përdoruesit e telefonave inteligjentë janë në rrezik, pasi mund të bllokohen edhe duke dërguar një mesazh të thjeshtë dhe madje edhe nga një numër që mund të jetë në kontaktet tona të celularit.

Mjafton shtypja e një butoni të thjeshtë në një lidhje elektronike në dukje të padëmshme dhe të dhënat tona personale bëhen pjesë e planit për qëllimet dashakeqe të të huajve që fshihen pas anonimitetit të botës kaotike në internet.

Epidemia e mashtrimeve në internet! Çfarë duhet të keni kujdes?

Po aq e thjeshtë sa teknologjia e ka bërë jetën tonë, është po aq e thjeshtë ta shkatërrosh atë. Të dhënat e ndjeshme, kartat e kreditit dhe debiti, emaili, ID dhe patenta e shoferit janë tani në telefonin tonë celular.

Hakimi i celularit tonë mund të bëhet shumë thjesht edhe duke dërguar një mesazh nga një prej kontakteve tona, i cili përmban një lidhje të rrezikshme.

Klikimi në këtë lidhje instalon softuerin dhe fillon gjurmimin që përfshin:

– Regjistrat e telefonatave

– Historia e shfletimit në internet

– Fjalëkalimet e ruajtura

– Kontaktet, mesazhet, fotot, posta

– Regjistrimi i telefonatave

-Dëgjimi i mikrofonit në distancë

– Pamjet e ekranit në distancë

Por çfarë duhet të kemi kujdes që të mos lejojmë njerëzit e zgjuar të kenë akses në telefonin tonë celular?

Duhet treguar shumë kujdes në atë që ne lejojmë të instalohet në celularin tonë.

Pra, ne kurrë nuk klikojmë në një lidhje të panjohur ose të çuditshme. Nëse vëmë re se celulari ynë nuk funksionon siç duhet, e rivendosim në cilësimet e fabrikës, ndërsa nëse bateria mbaron shpejt, duhet të shqetësohemi.

Çfarë i kushtojmë vëmendje në celularin tonë:

– Nuk klikojmë në lidhje të panjohura ose të çuditshme

– Rivendosni telefonin celular në cilësimet e fabrikës

– Kujdes nga shkarkimi i shpejtë i baterisë

Nëse dyshojmë se telefoni ynë celular është hakuar, vetëm teknikët e kualifikuar mund të japin një zgjidhje për problemin tonë, të cilët do të pastrojnë pajisjen tonë nga softveri keqdashës.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Më të lexuarat