Sony Xperia XA3 vjen me ekran 21:9 pa ‘dhëmbë’

Raporti 18:9 është bërë i zakonshëm pasi industria e telefonit kaloi në një stil me prerje të ekraneve.

Disa kompani kanë zbatuar edhe më shumë variacione 18.5:9 dhe 19:9 të marrëdhënieve në ekran, ndërsa Sony tani zbaton një raport 21:9 për telefonin e ardhshëm Xperia XA3.

Pajisja e re e prodhuesit japonez do të ketë një ekran dukshëm më të gjatë, pa asnjë prerje dhe një raport proporcional 21:9. Sony nuk do të vendosë një vrimë në ekran për kamerën dhe në vend të kësaj ka një dizajn të vjetër me një aparat fotografik në kornizën e sipërme.

Specifikimet e ekranit janë të panjohura për momentin, por raportet sugjerojnë se XA3 mund të ketë një ekran 5.9 inç me rezolucion 2560 x 1080p./real-news.tv/