fbpx

Të prekurit nga Covid-19 rrezikohen më shumë nga depresioni

Si-do-të-votojnë-personat-me-Covid-19-në-Kosovë-1024x576.jpg

Njerëzit e prekur nga koronavirusi kanë dy herë më shumë gjasë që të përjetojnë depresionin në krahasim me ata të cilët nuk kanë pasur Covid-19.

Këto janë rezultat e publikuara pas hulumtimeve të fundit të realizuara në Mbretërinë e Bashkuar, përgjatë 7 prillit dhe 13 qershorit .

Nga Zyra për Statistikat Kombëtare, bëhet me dije se 30% e të anketuarve kishin përjetuar simptoma të moderuara, por edhe simptoma të rënda të depresionit. Rreth 25 % treguan se e kishin përjetuar në formë ankthi. Ndërsa rreth 57% e të rriturve u shprehën se koronavirusi ka ndikuar negativisht në mirëqenien e tyre.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303