fbpx

5 mënyra për të mbijetuar në një mjedis toksik pune

Screenshot_15-15.jpg

Sipas një hulumtimi, mjediset toksike të punës kontribuojnë në rritjen e depresionit, dhunës psikologjike dhe problemeve të tjera shëndetësore. Para se të hiqni dorë dhe të largoheni, lexoni disa mënyra se si të “mbijetoni” në vendin tuaj të punës.

Mos e duartrokisni sjelljen e keqe

Sado joshëse mund të jetë ndonjëherë, kur një koleg fillon të komentojë dikë tjetër negativisht ose ankohet për të, përpiquni të mos përfshiheni. Jepni një përgjigje neutrale dhe ndryshoni temën e diskutimit.

Lëreni stresin e punës jashtë shtëpisë

Po, është shumë e vështirë. Të paktën përpiquni të mos e bëni atë çdo ditë dhe shumë shpesh. Për ta bërë këtë, filloni një aktivitet ose shkoni për një shëtitje. Gjeni ato aktivitete që do t’ju bëjnë të harroni.

Kërkoni kolegë pozitivë

Edhe nëse duket sikur të gjithë në zyrën tuaj janë toksikë, ka shumë të ngjarë që ka disa njerëz që ndjehen njësoj si ju. Nëse vini re se një koleg ka të njëjtat vështirësi, përpiquni t’i afroheni pa rënë në grackën e thashethemeve. Kur të kuptoni se jeni në të njëjtën faqe, do të jeni në gjendje të flisni hapur me të.

Praktikoni diskutimin

Për të qenë të sigurt se nuk do të harroni asgjë që dëshironi të thoni dhe do ta shprehni atë në mënyrën dhe tonin e duhur, përgatitni diskutimet tuaja. Kërkoni ndihmë nga një mik i ngushtë që di se çfarë po ndodh në vendin tuaj të punës dhe thoni shefit ose kolegut tuaj gjithçka që dëshironi.

Krijoni besim

Tregoni dinamizëm dhe ndërtoni besim. Bëni atë që mundeni për t’iu përshtatur standardeve të eprorit tuaj – jo për të lënë mënjanë veten dhe për t’u bërë zëdhënës, por brenda një kornize që nuk i kalon kufijtë tuaj dhe rregullat tuaja të vlerave.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303