A do të ketë zgjedhje të parakoshme në Itali?

Krerët e grupeve politike të Italisë do të vendosin të hënën se kur do të zhvillojnë një votim mosbesimi, ditë pasi lideri nacionalist Matteo Salvini të kërkonte zgjedhje të parkohshme.

Salvini dëshiron zgjedhje të parakohshme, por përballet me një sfidë nga ish-partneri i tij i koalicionit dhe qendra e majtë e opozitës.

Ish-kryeministri Matteo Renzi po bën thirrje për një qeveri të përkohshme.

Megjithatë, një vendim përfundimtar në hapin tjetër i takon presidentit.

Partia nacionaliste e Salvinit ka qenë në qeveri me Lëvizjen populiste Pesë Yjet për 14 muajt e fundit, por marrëdhëniet midis palëve janë prishur. Qeveria drejtohet nga një kryeministër i pavarur, Giuseppe Conte./real-news.tv/