“Air Albania”, deputeti i PE letër Mogerinit

Çështja e “Air Albania” dhe aeroporti i Vlorës është bërë një çështje sërish në Parlamentin Evropian. Deputeti i Parlamentit Evropian, Paul Ruebig, i ka dërguar sot një letër përfaqësueses së Lartë për Politikën e Jashtme e të Sigurisë të Ben Federica Mogherinit. Në letrën e tij deputeti drejton dy pyetje, duke u nisur nga raportimet mediatike në Shqipëri.

“Në rast se po: cilat janë veprimet konkrete të Komisionit Europian në dy rastet e lartpërmendura si dhe në përgjithësi në të ardhmen në mënyrë që në Shqipëri të zbatohen rregullat e prokurimit e të konkurrencës dhe kështu të respektohen detyrimet që rrjedhin nga Marreveshja e Stabilizim Asociimit si dhe normat e Organizatës Botërore të Tregtisë?”, shkruan ai ndër të tjera./real-news.tv/