fbpx

‘Brexit’, vjen paralajmërimi i Irlandës

Procesi i daljes së Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian është futur në një qorrsokak dhe po shkakton një sërë debatesh. Së fundmi ka qenë Kryeministri i Irlandës Leo Varadkar, i cili i paralajmëroi ligjvënësit britanikë kundër bërjes së një “llogaritje të tmerrshme politike” duke menduarit se refuzimi i marrëveshjes së Brexit do të thotë se ata do të fitojnë një marrëveshje më të mirë.

“Si të gjithë në këtë Dhomë, unë jam pak i shqetësuar rreth zhvillimeve politike në Londër për momentin. Unë jam pak i shqetësuar se disa njerëz në Londër duket se mendojnë se dështimi i Dhomës së Përbashkët për të ratifikuar marrëveshjen automatikisht do të thotë se ata do të marrin një marrëveshje më të mirë. Kjo është një llogaritje e keqe politike e tmerrshme”, tha Leo Varadkar për Parlamentin e Irlandës. /real-news.tv/