fbpx

Foto të rralla të Shqipërisë në vitet 1913, 1961 dhe 1995

albania-1913-4.jpg

Shqipëria ka ndryshuar shumë me kalimin e viteve, por  nëse jeni kurioz të dini se si dukej në vitet 1914, 1916 dhe në vitet e para të demokracisë, shikoni këtë koleksion të fotografive të shkrepura nga shtetas të huaj të cilët kanë vizituar Shqipërinë në ato kohë.

Këto fotografi të rralla të Shqipërisë, nën regjimin e princit Vid në 1913-1914, u bënë fillimisht publike nga studiuesi i njohur Robert Elsie, i specializuar në letërsinë dhe folklorin shqiptar.

Këto fotografi janë ruajtur nga xhandarmëria holandeze që shërbeu në Shqipëri në kohën e Princit Vid.

Vid in Albania Vid in Albania... Prince Vide in Albania Prince Vid in Albania photos Prince Vid in Albania by 1913 Prince Vid and the Princess Albanian worriers - 1913 Albanian warriors in 1913 Albanian military in 1913 Albania Albania in the time of Prince Vid Albania 1914 - 1915-1 Albania 1914 - 1915.. albania 1913-2 albania 1913-1 albania 1913 albania
<
>

Ndërsa, gazetari i Gjermanisë Perëndimore Hari Ham vizitoi Shqipërinë në gusht të vitit 1961, kohë kur vendi përjetoi ndarjen politike midis Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik dhe fillimin e një aleance të re me Kinën revolucionare.

Fotot e këtij koleksioni janë marrë nga libri i tij Moskau gegen Rebellen: Großbritannien – Pekings Brückenkopf.

Untitled (1) Untitled (2) Untitled (3) Untitled (4) Untitled (5) Untitled (6)
<
>

Sigurisht që Shqipëria në vitet e para të demokracisë ishte shumë ndryshe nga ajo që është sot. Carl de Keyzer ka shkrepur këto foto në vitin 1995.

3 4 5 6 7 8 9 10
<
>
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303