31.5 C
Tirana
E premte, 12 Korrik, 2024

TË FUNDIT

Ja pse Mbretëresha përdor dy nënshkrime

spot_img
Familja mbretërore vazhdon të jetë e mbushur me mistere e befasi.  Përveç se është një nga gratë më të fotografuara në planet, ajo është një nga mbretëreshat që ka udhëhequr Mbretërinë e Bashkuar  për një kohë më të gjatë që nga viti 1952.

Slide 1 of 103

Derisa të tjerët kanë vetëm një mënyrë se si i nënshkruan dokumentet, Mbretëresha ka dy dhe secila e veçantë në mënyrën e vet. Kur Mbretëresha është në “punë”, d.m.th nënshkrimi i dokumenteve zyrtare ose librave  gjatë vizitave shtetërore, ajo do të nënshkruhet si ‘Elizabeth R’, ku ‘R’ qëndron për Regina.

Ajo shpesh e nënvizon këtë nënshkrim,  me të vetmen arsye se është Mbretëreshë.

a close up of text on a white background: Queen Elizabeth II's signature

Megjithatë, kur ajo nuk po bën detyrat e saj mbretërore, ajo do të shkojë me emrin e saj manar, Lilibet. Kjo mënyrë më personale e nënshkrimit të korrespondencave është e rezervuar për familjen dhe miqtë.

Por Mbretëresha nuk e kufizon vetëm nënshkrimin e saj në letër. Në një vizitë në Muzeun e Shkencave javën e kaluar, ajo bëri një postim në Instgram  dhe e nënshkroi atë.

a close up of text on a whiteboard: And her less formal signature
spot_img

Latest Posts

spot_img

Më të lexuarat