33.5 C
Tirana
E premte, 19 Korrik, 2024

TË FUNDIT

KQZ apel partive: Sillni emrat për anëtarët e KZAZ

spot_img

KQZ u ka bërë thirrje partive politike të depozitojnë urgjentisht emrat e propozuar për anëtarët e KZAZ pasi sot është afati i fundit.

Në një deklartatë për mediat, zëdhënësja e KQZ, Drilona Hoxhaj tha se deri tani kjo gjë nuk është bërë nga asnjë prej partive. Ndërsa theksoi se nuk do tolerohen vonesa.

Drilona Hoxhaj:

Data 18 Mars shënon afatin përfundimtar për depozitimin e propozimeve për KZAZ-të. Deri tani asnjë nga partitë politike që e gëzojnë këtë të drejtë, nuk ka sjellë pranë KQZ-së propozime për komisionerë të nivelit të dytë. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i bën apel partive politike që kanë të drejtën të propozojnë anëtarë të KZAZ-ve që të respektojnë afatin ligjor për depozitimin e kandidaturave në KQZ.

KQZ këkon që partitë politike të mos neglizhojnë respektimin e afateve ligjore për paraqitjen e propozimeve për administratën zgjedhore, sikundër ka ndodhur në çdo proces zgjedhor. Mos respektimi i afatit ligjor tregon mungesë përgjegjshmërie në përmbushjen e detyrimeve që ju ngarkon Kodi Zgjedhor.

KQZ -ja është e vendosur të mos mirëkuptojë dhe as tolerojë vonesat në propozime, ndaj kërkon që partitë politike të depozitojnë urgjent propozimet e tyre për anëtarë të KZAZ-ve, brenda ditës së sotme dhe të mos bëhen shkak për cënimin e administrimit të procesit zgjedhor.

Administrata zgjedhore duhet të trajnohet dhe kualifikohet për kryerjen e detyrave. Vonesat në propozime cenojnë përgatitjen profesionale të komisionerëve, rrezikojnë mbarëvajtjen e procesit, dëmtojnë cilësinë e zgjedhjeve.”

spot_img

Latest Posts

spot_img

Më të lexuarat