fbpx

Ky do të jetë trilionieri i parë në planet

Screenshot_8-15.jpg

Planeti tani ka disa miliarderë, domethënë njerëz me një pasuri prej më shumë se 1 miliard dollarë. Ajo që ai nuk ka, megjithatë, është një njeri me një pasuri prej më shumë se 1 trilion dollarë.

Për Morgan Stanley, trilioneri i parë do të jetë Elon Musk. Dhe kjo, jo falë “Teslës” (siç besojnë shumë), por falë “SpaceX”, kompanisë hapësinore.

“SpaceX” aktualisht përbën më pak se 17% të pasurisë totale të Elon Musk (241.4 miliardë dollarë). Por për Morgan Stanley, vlerësimi aktual i kompanisë hapësinore tani mund të kalojë 200 miliardë dollarë.Fakti që kombinon shërbimet e shumë kompanive të ndryshme, i mundëson asaj të rrisë vlerën e saj edhe më shumë dhe të bëhet burimi Nr.1 ​​i të ardhurave për biznesmenin amerikan.

Sipas listës së Bloomberg, Musk është njeriu më i pasur në planet me një pasuri prej 241.4 miliardë dollarë. Pasohet nga Jeff Bezos me 198.9 miliardë dollarë dhe Bernard Arno me 160.5 miliardë dollarë.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303