fbpx

Ky është fruti më i shtrenjtë në botë

akrivotero_frouto.jpg

Një ananas i rrallë ekzotik kushton pak a shumë 16.000 euro për copë!

Përveç kësaj, fruti më i shtrenjtë në botë mbillet dhe lulëzon në një substrat të posaçëm toke që përmban pleh, urinë kali dhe kashtë të mjaftueshme.

Korrja luksoze është zhvilluar së fundmi në kopshtet “Cornëall’s Lost Gardens of Heligan” në Mbretërinë e Bashkuar dhe përfshin vetëm 8 ananas!

“Kostoja e rritjes së çdo ananasi individualisht arrin në 1700 euro, ndërsa shija dhe aroma e tij është unike”, tha kopshtari James Stephens.

Vlen të përmendet, natyrisht, se frutat nuk janë në dispozicion për shitje pasi stafi i kopshtit dëshiron t’i mbajë të gjitha për konsumin e tyre.

“Çmimi që llogarisim është mjaft i drejtë për cilësinë e këtij fruti, përderisa mendoni se duhen mbi 90 tonë pleh organik në dy vitet e zhvillimit të tij”, shton përgjegjësi.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303