Njihuni me zemrën artificiale

Shkencëtarët në Izrael kanë prezantuar të hënën një printim 3D të një zemre me inde dhe enë gjaku njerëzore.

Ky zbulim po cilësohet një “përparim i madh mjekësor” që po ndodh për herë të parë.

Kjo sipas tyre është  mëse e nevojshme në mundësitë e transplantimit të zemrës.

Zemra e cila ka madhësinë e zemrës së një lepuri, shënohet si herë e parë e dikujt që ka bërë me sukses një printim duke shtypur një zemër të plotë të mbushur me qeliza dhe enë gjaku,  ka thënë udhëheqësi i projektit Tal Dvir./real-news.tv/